Tuesday, February 17, 2009

Likestiller Karita med kjønnslemlestelse

— Hun er forferdelig, mener Facebook-gruppe.

Facebook-gruppen "Munnlås på Karita - Borgere som føler det litt som om de blir skåret i skrittet med en skarp kniv hver gang Karita Bekkemellem åpner munnen" har allerede over 75.000 medlemmer.

Det er synspunktene til stortingsrepresentant Karita Bekkemellem (AP) i hijabdebatten som har ført til opprettelsen av Facebook-gruppen. Stifteren av gruppen, en kvinne i begynnelsen av 30-årene som SHÄDY ÄCRES har vært i kontakt med, går knallhardt ut mot den tidligere statsråden: — I kveldens sending av programmet «Studio5» på kanalen FEM sammenlikner den tidligere Barne- og likestillingsministeren bruk av hijab med omskjæring av kvinner. Det blir faen meg for dumt.

Det blir faktisk så dumt at det føles som å få en kniv stukket dypt inn i urinrøret, mener kvinnen: — Vi er imot omskjæring i Norge, og jeg har faktisk lyst til å sette dette i den samme kategorien, sier hun, og fortsetter: — Etter jeg har hørt Karita Bekkemellem uttale seg kan det gå dager før jeg er i stand til å gjennomføre samleie. Nå må noen snart ta ansvar og sveise sammen tennene på den damen.

Nær kokepunktet
— Det er forferdelig at flotte, vakre jenter skal være tvunget til å høre på synspunktene til Karita Bekkemellem, sier kvinnen videre. Etter opprettelsen av Facebook-gruppen har hun fått støtte fra over 75.000 medlemmer. Utspillet har dog også blitt møtt med en del kritikk: — Jeg fikk en SMS fra en person i rally-miljøet som sa at det er hårreisende å sammenlikne det å høre noen prate med kjønnslemlestelse.

Til SHÄDY ÄCRES fastholder kvinnen dog at sammenlikningen er helt relevant: — Dette handler om prinsippet om et fritt liv og at Karita Bekkemellem ikke skal få begrense kvinners seksualitet. Jeg synes det er helt uakseptabelt at staten skal være med og bygge opp under dette, sier kvinnen til SHÄDY ÄCRES. Hun understreker at de som vil la Karita Bekkemellem få komme til orde i media sikkert har de beste intensjoner for et mer tolerant og inkluderende samfunn, men at dette er helt feil vei å gå.

Må være uredde
— Kjønnslemlestelse er kanskje verre enn å høre på Karita Bekkemellem, om ikke annet fordi det har mer varige konsekvenser for kvinnene som utsettes for det. Men til syvende og sist handler det om det samme. Vi må være uredde og tørre å sette grenser for hva som er akseptabelt i dagens samfunn, sier hun.


Fakta om Facebook:

* Facebook er i dag et nettsamfunn hvor 1,5 millioner nordmenn er registrert som brukere.


* 53 prosent av alle nettbrukere i Norge mellom 15-75 år bruker nettsamfunn. Nesten 20 prosent av Norges nettbefolkning i alderen 15-75 år er innom nettsamfunnet sitt daglig.


* Hoveddelen av Facebook-brukerne opererer med åpen identitet, noe forskere regner med er årsaken til at nettsamfunnet har hatt sterk tiltrekningskraft på voksne brukere.


* Facebook er et godt sted å starte for den som ønsker å kjøpe brukte truser av tenåringsjenter.

3 Comments:

Anonymous Abdo said...

Hi,

I want to clarify that Hijab has no relation to female circumcision, I saw it widely spread as an anti-Islam propaganda.

for example in Egypt 'light' circumcision exist since the Pharaohs, and as a tradition after that in the Arab world before Islam.

Islam agreed on it for MALES only as from a strict medical point of view it had been proven to be positive, reduces male dysfunction .etc

For females The Grand Mufti of Egypt, Ali Gomaa, said that it is "Prohibited, prohibited, prohibited." based on Prophet Mohamed's comment when he saw a woman doing it for a baby girl and told her not to offense and to keep the girl's face shining and keep her active, pleasing herself and her husband.

It's not a ruling of Islam as islam-hating bigots want to present, and Hijab is a different issue as Muslim girls consider it the true freedom they chose.

All the best

Regards,
Abdo

11:58 am  
Blogger Mikkel said...

Abdo, Thank you for your comment. For an Egyptian(?) you understand Norwegian surprisingly well!

This post is a (humourous) comment on a current debate in Norwegian media about whether muslim policewomen should be allowed to wear hijab as part of their uniform.

Todaty, a former minister for family affairs has expressed the view that "hijab is equal to female circumcision". I disagree with this ridiculous view and make fun of it in the post.

In my view muslim policewomen should be allowed to wear the hijab as part of the uniform - if they want to.

12:11 pm  
Anonymous Abdo said...

Mikkel,

Ya I knew that via Sara on Facebook, I don't understand Norwegian at all, thanks goes to Google translator :)

Regards,
Abdo

12:25 pm  

Post a Comment

<< Home